Zespół Szkół Usługowo-Gospodarczych

w Pleszewie

Rekord GUINESSA - Dni Pleszewa 2003

Rekord GUINNESSA - Dni Pleszewa 2003 Jedną z głównych atrakcji podczas DNI PLESZEWA 2003 było bicie kulinarnego rekordu GUINNESSA. Planowano zrobić sałatkę z 720 kg pomidorów na jubileusz 720 - lecia miasta. Wyszło jednak znacznie więcej - w sumie 1363 kg. Przy robieniu potrawy pracowali kucharze z restauracji ACWADOR w Prokopowie i uczniowie Zespołu Szkół Usługowo - Gospodarczych w Pleszewie. Świeże warzywa dostarczyło Stowarzyszenie Producentów Ogrodniczych "Pomidor Pleszewski", a śmietanę spółdzielnia mleczarska Kowalew - Dobrzyca. Wszystko trafiło do olbrzymiej metalowej misy, wykonanej w fabryce "SPOMASZ". Nad prawidłowością wykonywanych prac czuwała komisja sędziowska oraz obserwatorzy z Księgi Giunessa na Polskę.

 

Uczniowie ZSUG biorący udział w biciu rekordu GUINNESSA:

Andrzejewski Hubert Kowańki Piotr
Banaszyńska Monika Kucharczyk Regina
Bandosz Michał Kujawa Paulina
Biedrowska Beata Lewicka Dominika
Bochniak Łukasz Napieralski Wincenty
Czajka Daria Nowak Adrian
Filipiak Radosław Michalska Mariola
Frankiewicz Adam Radomska Monika
Godomska Magdalena Ryfa Joanna
Jabłońska Magdalena Sadłowski Gracjan
Jaskólska Natalia Sikora Karolina
Jarzemska Joanna Styś Maciej
Jędraszak Kamila Świątek Bartosz
Kaczmarek Natalia Wawrzyniak Maciej
Karmelski Maciej Winiecka Sławomira
Kasprzek Agnieszka Wrzeszczyński Michał
Kopaczewski Szymon Biniek Damian

Zobacz galerię:

ZSUG Pleszew
Biuletyn Informacji Publicznej
Elektroniczny Dziennik Lekcyjny ZSUG Pleszew
Powiat Pleszewski
Okręgowa Konisja Egzaminacyjna w Poznaniu
Microsoft School
ProgreCAD - alternatywa dla AutoCAD
mapa serwisu

INFORMACJA O PLIKACH COOKIES (Ciasteczka)

Serwis internetowy ZSUG używa plików cookies (tzw. ciasteczka) oraz innych technologii w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Jeżeli nie akceptujesz stosowanych przez nas technologii, powinieneś natychmiast opuścić tą stronę. W przeciwnym wypadku kliknij na przycisk Zrozumiałem. Czytaj więcej…

Zrozumiałem