Na kolejnym Ogólnopolskim Turnieju na najlepszego ucznia w zawodzie kucharz, rywalizowało 13 drużyn z całej Polski, w tym nasz niezawodny Eryk Rewers. No i oczywiście stanął na wysokości zadania i w rezultacie po obu częściach turniejowych Teoretycznej i praktycznej, uplasował się na 2 miejscu. Mamy to wicemistrzostwo Polski danie konkursowe, które przygotował Eryk, zgodnie z tematem wiodącym turnieju ( którym była wieprzowina), to: Faszerowana polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej z sosem na bazie ogonów wieprzowych w asyście a la kaszanki na chrupko z nutą wiśni.
Gratulujemy Erykowi kolejnego spektakularnego sukcesu
Warto dodać, że Eryk odbywa praktykę w Restauracji Peryferia Gizałki pod czujnym okiem Pani Elżbiety Majdeckiej , gratulujemy.
Jednocześnie pragniemy gorąco podziękować szefowi kuchni Marcinowi Wygralak, właścicielowi restauracji Restauracji Frascati by Marcin Wygralak za specjalistyczne przygotowanie naszego ucznia, to była świetna robota jak zawsze dziękujemy ❤️❤️❤️